pondělí 1. dubna 2013

2013 - XIV. týden

Po     25 km; 2:03; trail, nastoupáno 577 m
         kdo by to byl čekal, že na velikonoce si užiju takový krásný zimní běh, sněhu místy po kolena, ale dnes mě to nevadilo, svítilo sluníčko a bylo příjemně, tak jsem shodil bundu i triko abych nachytal první jarní paprsky a dobil energii. 
Út     17,1 km; 1:24; trail, nastoupáno 436 m
         sníh taje celkem rychle, v lese se to bude držet ale ještě dlouho, alespoň to není namrzlé a dá se v pohodě běhat.
         12honza má furt nějaké veselé historky z pobíhání a já nic. Ta dnešní ale stojí za to. Běžím si tak lesní cestou, daleko od civilizace, vyběhnu ze zatáčky a asi 100m přede mnou, u turistického přístřešku stojí chlap. Ale nebyl to myslivec, neměl péro na klobouku. Měl péro v ruce. Stál tam uprostřed cesty, úplně nahej, jen v botech. Jak mě viděl, tak už se nesnažil nic skrývat a když jsem probíhal kolem, tak s pokrčením ramen jen konstatoval: "Já vím, že jsem úchyl, ale co mám dělat? Už jsem to nemohl vydržet!". Tak jsem ho v rychlosti uklidnil, že každý jsme svým způsobem úchylní, zamával jsem mu a běžel jsem si dál svou cestou.
St     volno
Čt     21,2 km; 1:43; silnice, rovinka
         když jsem probíhal kolem zastávky vlaku v Lupěném, tak se jedna malá holčička ptala maminky, proč běžím, tak pomalu (asi 5 min/km). A já si vždycky libuju, že už vyklusávám tempem, které před 3 roky, když jsem začínal, bylo mým tempem závodním.
     20,3 km; 1:36; silnice, nastoupáno 300 m
         já CHCI slunce!!!!!
So     19,3 km; 1:36; trail, nastoupáno 451 m
         začínám odlehčovat šatník, sice přes okno z tepla domova to vypadá že by psa nevyhnal, ale přece jenom už se teploty drží stabilně nad nulou. Sníh v lese tak není namrzlý, takže to neklouže a dá se v "pohodě" běžet. Dnes jsem nové merrelly prohnal blátem, sněhem, břečkou, vodou... záčíná se mi ta bota líbit čím dál víc.
Ne     13 km; 1:03; silnice, rovinka
          dnes jen lehký výklus před obědem, bez zážitků :-)

Celkem 116 km.

8 komentářů:

  1. Je hezké, jak jsi ho v tom nevymáchal ... takový střet dvou uchyláků ... jeden uchylnej na honění ptáků, druhý na honění kilometrů. Je hezké mít to lidské porozumění :-)
    Každopádně zážitek hodný zapamatování ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč bych to dělal, lepší když chodí do lesa, kde pohorší maximálně srnky, než aby se chodil ukájet někam do parku. Běhá nás tam víc ukájet své potřeby :-)

      Vymazat
  2. Tak to máš dobrý historky :-) Asi bych se toho honiče dost vylekala a zrychlila a možná se dostala i na tempo 5min/km...
    :-) Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono by stačilo se v klidu otočit, a vrátit se zpět stejnou trasou. Ale já tam běhám častěji, tak proč bych mu měl ustupovat :-) a nebezpečně zrovna nevypadal.

      Vymazat
  3. :).. to jsou ovsem luxusni zazitky...:)
    vidis.. jak zacnes cekat, ze se neco deje, tak se hned neco deje:).
    Fakt neskutecny!! ultra zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady moc lidí v lese nepotkám, takže počítám, že na půl roku mám se zajímavými zážitky zase vystaráno :-)

      Vymazat
  4. To to jsem asi ted uplne chudy na zazitky :-)
    Mohla to bejt zenska vid ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestraš se ženskejma, ještě by mi to běhání po lese moje milá zatrhla :-)

      Vymazat