úterý 26. listopadu 2013

2013 - XLVIII. týden

Po    15,6 km; 1:24; trail, nastoupáno 415 m
        po týdnu jsem konečně vyběhl, už jsem se nemohl dočkat až vyzkouším nové boty, hned jsem je protáhl blátem a sněhem. Konečně bota která respektuje šířku chodidla, jen kdyby nestály tolik. Vzorek ideální na dnešní počasí. Na sněhu, blátě a mokrém listí na lesních cestách drží jak přibitý.
Út     17,8 km; 1:35; trail, nastoupáno 460 m
         na namrzající silnici kloužou, ale to už by musely mít hřebíky :-)
St      volno
         nestíhačka :-(
Čt     15,3 km; 1:18; trail, nastoupáno 341 m
         už už to vypadalo, že z toho zase nic nebude, ale i když už jsem se viděl v posteli, tak jsem před osmou ještě vyběhl do tmy na náledí. A dobře jsem udělal. Pročistil jsem hlavu, srovnal tělo po hrbení se u klávesnice. Asi si začnu sepisovat něco jako moje běžecké desatero. První přikázání, kterým se budu snažit do budoucna řídit bude znít nějak takto: nevynecháš běhu po dva dny po sobě jdoucí, jsi-li zdráv a nezraněn :-)
    16,7 km; 1:18; asfalt, rovinka
          večerní cyklostezka. Jak tak koukám do statistik, tak zítra bude slavnostní proběhnutí - letos 4000 km :-) 
So      22,5 km; 2:05; trail, nastoupáno 711 m
          sněhoblátivý trail, 4000 padly, to jsem si nemohl nechat ujít. A taky jsem potřeboval splnit za listopad aspoň minimální normu 300 km, povedlo se o 2 km. Kdybych zvládl za prosinec 500, tak by to bylo meziroční navýšení kilometráže o 50%, co by na nato asi řekli běhorádci, kteří doporučují pozvolné navyšování max. o 10-15%. To bych si první ultra zaběhl tak v příští pětiletce :-)
Ne      12,5 km; 1:00; asfalt, rovinka
           večerním vyklusáním po cyklostezce jsem to zaokrouhlil na 100 km tento týden

Celkem 100 km.

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Zas tak dlouhou pauzu jsem si nedal, ale potěší, že jsem někomu chyběl :-) A co ty, už to běhá, taky jsi měl cosi pochroumané?

      Vymazat
    2. no původně to vypadalo na syndrom ITBS zkoušel jsem různé cviky ale nějak to nepomáhalo.Nakonec jsem si sehnal šikovnou fyzio a ta mi hodně pomohla takže už mohu konečně běhat.

      Vymazat
    3. Z vlastní zkušenosti se radši moc nesnažím diagnostikovat své bolístky, protože potom při pročítání různých debat apod na netu zjištťuju, že by mě to mohlo nadlouho vyřadit z tréninku, tak to radši dám pár dní pauzu a pak to pomalu rozběhám :-)

      Vymazat
  2. Pancho, taky uz se tesio tesim se, ze az nasnezi i tady u nas...Ten snih prinasi vetsinou daleko vic klidu.. Aspon u mne tomu tak je..:)
    Tak at nam to beha.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. gratulace 4K je už docela dost. Mám zatím dnešním dnem 2997 km za moment vyběhnu a konečně bude 3K :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, neo trail jsou fakt dobrý. Cena není tak hrozná, jen je nesmíš kupovat za plnou cenu. Vivobarefoot se dá naštěstí skoro vždycky sehnat někde ve slevách, teď třeba tady celkem levně http://www.sportsshoes.com/product/VIV66/vivobarefoot-neo-trail-running-shoes/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tam jsem si je taky objednal :-) Jen jsem možná měl zvolit radši o číslo menší.

      Vymazat
    2. tak to není tak hrozný, ne? za nějakých 1500,-
      větší lepší než menší :-)
      jsem zvědav, jak dlouho ti vydrží, než je prošlapeš/roztrháš, jsou celkem bytelný

      Vymazat
    3. Trochu mi do toho zasáhla ČNB svojí intervencí, tak to bylo za rovných 1700,- a free shipping :-) Na výdrž jsem taky zvědavý, ale už na pohled vypadají, že je jen tak něco neroztrhá.

      Vymazat