pondělí 28. dubna 2014

2014 - XVIII. týden

Po     11 km; 0:51; asfalt, rovinka
          nebojte se přátelé neumřel jsem, jen jsem si dal studijní volno. Ve středu mám reparát, připadám si, že toho vím ještě míň než posledně :-) Aspoň jsem teď takový čerstvý a odpočatý. Ve středu končí registrace na Jesenickou 100, tak jsem se radši rychle přihlásil. Martin Benc shání sponzory jak divý, tak jim tam ty hodnotné ceny přece nenechám jen tak bez boje. Tento víkend se zajedu trochu rozběhat do Loštic, letos si dám jen maraton, jedu si hlavně pro startovní balíček, protože mi došly zásoby tvarůžků :-) A aby toho nebylo málo tak týden po Jesenické 100 je v plánu ještě VltavaRun. Květen mám teda pěkně nabitý, ještě že jsem si v dubnu tak odpočinul :-)
Takže ve středu mi držte palce a i když to nevyjde, svět se nezboří. Aspoň si zas budu moct v klidu bez výčitek pobíhat. 
Út     14,5 km; 1:11; trail, nastoupáno 300 m
          to se nám to za ty tři týdny v lese zazelenalo, už zase sbírám klíšťata jak cikán železo :-) 
St      volno
         tak to klaplo, odteď jsem ÚOZI
Čt     19 km; 1:33; trail, nastoupáno 540 m
         postupně to natahuju, vypadá to že to půjde :-)
    7 km; 0:34; asfalt, rovinka
         lehké podvečerní vyklusání, doufám že zítra nebude nějak extrémě hnusné počasí, to by se mi do Loštic moc nechtělo, no uvidíme, ráno moudřejší večera :-)
So     41 km; 3:14; trail, nastoupáno 778 m
         tak co byste řekli, jedu si tak jenom zatrénovat  a nakonec je z toho 2.místo v dramatickém finiši :-). 
Když jsme přijel na do Loštic, ultramaratonci už kroužili po 14ti kilometrovém okruhu. Startem/cílem právě probíhal Pavel Sedlák, který byl loni těsně čtvrtý za mnou. My maratonci jsme startovali v 10hod, tedy dvě hodiny po ultra. Chtěl jsem běžet na pohodu, nikam se moc nehnat, ale i tak jsme byli chvíli po startu na 2-3. místě. Běžel jsem první dvě kola s kamarádem ve dvojici. Na občerstvovačce (cca 7km) nás jeden ze soupeřů předběhl a tak to bylo až do cílové rovinky. Mezitím ještě na začátku 3. kola došli kamarádovi síly. Původně přijel jen na jedno kolo, které si odběhl před mým příjezdem, ale pak se ještě regnul na maraton, takže to bylo jeho první ultra. Tak jsem na třetím místě zůstal sám a druhého jsem měl stále v dáli na dohled. Zkusil jsem trochu přidat a postupně jsem zkracoval jeho náskok a v cíli jsem trochu zneužil jeho nedorozumění, kdy chtěl odbočit  k občerstvení, místo aby běžel rovnou do cíle, asi si nevšiml, že jsem mu v patách, tak jsem vystartoval a 2 metry před cílovou čárou jsem ho předběhl :-) 
Chvilku po mě doběhl na prvním místě v ultra Dan Orálek, kdo jinej taky, že. Počítalo se s tím dopředu, protože na putovním poháru už bylo vytištěno jeho jméno u letošního ročníku. To by bylo faux pas, kdyby třeba nedokončil :-)
Trasa byla letos jiná a rozhodně lepší než loni, ubylo asfaltu a většinou se běželo po příjemné lesní cestě. Subjektivně se mi zdála i míň kopcovitá, ale garmin říká, že to bylo naopak.
Zase pohár, kam to budu za chvíli dávat :-)
Foto: Dan Orálek (http://dao.rajce.idnes.cz/Borak_2014/)
Ne     volno
          zasloužený odpočinek, jen odpolední procházka aby nohy úplně neztuhly

Celkem  93 km. Na rozběhání po 3 týdnech neběhání dobrý, ne?

3 komentáře:

  1. No už jsem si říkal co se děje:o)držím palce!

    OdpovědětVymazat
  2. No mas to hezky zaplneny.. ovsem ty jsi rychlik, zavodak.. to bude parada te hledat na zacatcich vysledkovych listin..:)
    MOC DRZIM PALCE! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť já jsem jen trochu rychlejší ho(u)bby běžec. K dobrému umístění není potřeba být nejrychlejší, ale vybírat si závody kde je šance na úspěch větší, třeba na Perun Skymarathon bych byl určitě daleko za elitou. Ale člověk si má dělat běháním radost, tak přece nepolezu tam, kde mě všichni předběhnou :-) A jak už jsem možná zmínil, letos nezávodím, samozřejmě, že když něco poběžím, tak se budu snažit, ale nemám žádný konkrétní cíl. Měj se a pokud budeš mít 18.4. čas, tak přijď na pivo do cíle VltavaRunu :-)

      Vymazat