úterý 16. srpna 2011

MT101 repair kit

Po cca 400 km se mi na mých oblíbených botkách proděravěl svršek podél podrážky na palcové straně. Obratem jsem objednal botky nové, ale vzhledem k celkové zachovalosti mi bylo líto ty děravé vyhodit. Dírami se dovnitř sype bordel a na kamenitých lesních cestách jsem musel co chvíli vyzouvat a vysypávat kamínky. Jakožto příslušník národa Přemka Podlahy jsem se nenechal zahanbit, a jelikož taky jezdím na kole a co chvíli lepím píchlou duši, rozhodl jsem se zalepit i boty. Největší problém bylo sehnat ten větší oválný flek, který je v běžné VELO soupravě jen jeden a po obejití asi 5 cykloshopů jsem byl nucen koupit celou sadu, páč samostatně je nikdo neměl v nabídce. Až na ně někde natrefim, budu muset nakoupit do zásoby. Přilepil jsem to univerzálním lepem na gumu, textil a dřevo. Zatim po cca 40 km to vypadá, že to bude držet. Tak uvidíme.



EDIT:  Tak lepidlo na obrázku se osvědčilo, ale jen na přilepení fleku ke svršku boty, z podrážky se to hned slouplo,tam je potřeba použít vulkanizační lepidlo na lepení duší, pak už se to neodlepí. V botě nic nedře a zatím to vypadá, že to bude držet.

4 komentáře:

  1. to sem zvědavej, jak dlouho to lepení vydrží. Přecejen aby ty botky odešly po 400km je docela brzo...
    Tož dej pak vědět, jaxe oprava drží :-)
    Tom

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, no mě 101 vydržely mnohonásobně dýl, ale fandím, takhle je zaflastrovat mě nenapadlo.
    Už v nich běháš naboso? Já mám jedny už rozběhnutý, a v těch je to v pohodě, ale druhý nový mě převedly pěkný stažení z kůže, což jsem ani trochu nečekal.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mě nepotěšilo, jak brzo se protrhly. Boty jinak nejsou nijak zvlášť opotřebené. Budu na tomto páru trochu experimentovat, abych to měl vychytané až se mi protrhnou další.
    Kostěji, běhat na boso jsem v těch starých zkusil, asi před dvěma týdny a sedřel jsem si achilovky, tak teď jsem rád že se mi to zhojilo před jesenickým maratonem. Potom to zase vyzkouším v tom novějším páru. Doufám že se na startu v Ramzové potkáme. Mimochodem jak to máš s cestou. Pojedu ze Zábřehu autem, což je pro tebe přestupní stanice vlaku, tak abych byl na 7:30 na Skřítku a mohl si poslat lahev na ovčárnu. Kdybys potřeboval, tak tě vezmem.

    OdpovědětVymazat
  4. Pozdě, ale přece, díky za nabídku, ale jsem mrtvej chlap. Mám natažený podkolení a závod jsem odpískal. Tak snad příští rok... Díkes.

    OdpovědětVymazat